Енфорсър ООД
Система за клиентска поддръжка

Често задавани въпроси: Електронно изп.дело
Правилно сканиране и подреждане на документи с Енфорсър
Добавено от Венелин Михайлов на 12 December 2014 11:24 AM

Дата последна ревизия: 12.12.2014

Адрес на документа: http://goo.gl/07C4Dc (малки/големи букви имат значение)

Моля разпечатайте и поставете до скенера.

 

Ръководство за правилно сканиране и подреждане на документи с Енфорсър

 

 1. Не сканирайте повече от 50листа наведнъж. Ако сървъра е бавен/претоварен/има много потребители може да се наложи да намалите до около 30 страници на един път.

 2. Може да отнеме няколко минути (в зависимост от натоварването на сървъра) докато листите се появят във инструмента за обработка на сканирани документи и техните баркодове се разпознаят. Не продължавайте, докато не се появят всички сканирани листи там.

  1. Първо се създава запис за сканираният лист, и след това се разпознава баркода. Ако в списъка с листи последните 2-3-5-10 листа нямат разпознат баркод, то системата все още не е приключила разпознаването на баркодовете. Моля изчакайте.

 3. Ако забележите че има неправилно подредени страници, например последователност: 1,8,9,10,1,5 и т.н. използвайте бутона “Допълнителни”, “Почистване на странициране”.  Този бутон ще изтрие автоматично определените страници за всички листи без баркод.

 4. Прегледайте дали всички баркодове са разпознати правилно. Най-лесно това става като изберете първия лист (първият запис в списъка) и натиснете бутона “Изображение”. След това със стрелките  надясно, наляво на клавиатурата можете да преминавате към следващ/предишен лист.

  1. Ако баркодовете са изцяло видими на листа и са в относително хоризонтално положение би следвало да се разпознават правилно. Ако има неразпознати баркодове следва да се свържете с нашия екип.

  2. С времето, когато придобиете увереност, че системата разпознава всички документи, можете да не проверявате всеки път дали всички баркодове са разпознати.

 5. Ако сте “почистили” страницирането, натиснете бутона “Автом. странициране”. Този бутон ще определели страниците на листите без баркод.

 6. Ако прецените можете да прегледате отново всички сканирани листи с бутон “Изображение” и стрелка наляво/надясно.

 7. Натиснете бутона Потвърди

 8. Системата ще разпредели сканираните документи по изп. дела във фонов режим. В рамките на 1 час документите би трябвало да станат достъпни от менюто е-дело във входящ/изходящ регистър. Тъй като това е ниско приоритетна задача, ако сървъра е претоварен, тя ще бъде забавена (ще бъде даден приоритет на други задачи, и тя ще завърши по-късно).

 

(1 гласове)
Полезен
Безполезен

Коментари (0)
Добави нов коментар
 
 
Име:
Ел.поща:
Коментари:
Енфорсър ООД - Техническа Поддръжка | +359 2 9025002 | support@enforcer.bg | ул. Ген.Йосиф Гурко № 64, ет.1, ап.3 1142, София