Енфорсър ООД
Система за клиентска поддръжка

Често задавани въпроси
Инсталиране на Openvpn
Добавено от Явор Михайлов на 19 November 2015 04:22 PM

OpenVPN e отворен, безплатен софтуер за изграждане на виртуални частни мрежи. Той може да се използва за сигурен, криптиран отдалечен достъп до вашата офис мрежа или до облачната инсталация на системата Енфорсър.

OpenVPN предоставя техники за изграждане на виртуални частни мрежи (VPN), сигурни връзки в маршрут или мостови конфигурации и съоръжения за отдалечен достъп от точка до точка. Използва протокол за сигурност SSL / TLS за обмяна на инфомация.  В състояние е да  премине през мрежови адрес преводачи (NATS) и защитни стени. Написана е от Джеймс Йонан и се публикува под GNU General Public License (GPL). 

 

За да инсталирате програмата на вашите компютри е нужно да свалите програмата openvpn от официалният сайт,  OpenVPN сайт , актуални версии: 

Сваляне(за Windows 64-bit) 

Сваляне(за Windows 32-bit)

Сваляне(за Windows XP 32-bit)

Сваляне(за Windows XP 64-bit)

 

След като я свалите, отваряте папка downloads (сваляния) и изпълнявате програмата като натиснете дясно копче и изберете изпълни като администратор ( run as administrator).  

Натискате yes 

Натискате "I agree ". 

Избирате локация за инсталиране на програмата. Ако не сте сигурни, оставете папката по подразбиране. 

В следващата стъпка инсталатора ви представя компонентите налични за инсталиране. Слагате отметка на всички компоненти!!! 

Инсталаторът ви иска разрешение за добавите виртуалният tap драйвер във windows. Натискате Install. 

Инсталацията е завършена. 

За управление на OpenVPN се използва "OpenVPN GUI". 

За да конфигурирате отдалечен достъп (VPN) е необходимо да имате конфигурационен файл за съответната връзка. Ако става дума за отдалечен достъп предоставен от нашия екип, то ние ще ви изпратим такъв конфигурационен файл по емайл. Този файл се добавя към "OpenVPN GUI", и след това можете да използвате отдалечения достъп.

За повече информация как да направите конфигурацията, моля прегледайте:  Конфигуриране на OpenVpn GUIПриложения 
 
(0 гласове)
Полезен
Безполезен

Коментари (0)
Добави нов коментар
 
 
Име:
Ел.поща:
Коментари:
Енфорсър ООД - Техническа Поддръжка | +359 2 9025002 | support@enforcer.bg | ул. Ген.Йосиф Гурко № 64, ет.1, ап.3 1142, София