Енфорсър ООД
Система за клиентска поддръжка

Често задавани въпроси
Не ми работи бутонът "Редактирай", какво да правя?
Добавено от Георги Иванов на 15 January 2014 05:13 PM

Основната задача на бутона "Редактирай" е да стартира текстообработващата програма и да зареди текущата версия на файла от сървъра.

Тази задача, системата Енфорсър осъществява като изцяло разчита на инсталираната на компютъра JAVA. Именно JAVA-та стартира текстообработващата програма.

Има няколко причини, които могат да причинят този проблем и те са следните:

1. Нямате инсталирана JAVA на вашия компютър. Задължително трябва да имате JAVA инсталирана като препоръчваме винаги да е най-новата версия!

 

2. Има нова вресия на JAVA и тя не е обновена на вашия компютър. Когато има нова версия на JAVA, обикновено, същата бива блокирана, когато зареждате Енфорсър, докато не получи изрично разрешение да бъде стартирана. Когато версията е стара, появяват се следните съобщения при различните версии на Windows:

    2.1 В този случай, Google Chrome показва съобщение, че JAVA-та е стара версия и Ви пита дали да я обновите или да я стартирате директно. Ако изберете "Run this time", JAVA ще се стартира в Енфорсър и бутонът "Редактирай" ще работи, но това съобщение ще Ви излиза докато не обновите JAVA.

   Java

   2.2  Този прозорец се появява, обикновено, на Windows 7 и по-нови. В този случай, или избирате "Update" или "Later". Посленото ще стартира JAVA в Енфорсър и бутонът "Редактирай" ще работи. Освен това, можете да отметнете да не ви се появява това съобщение повече.

   

   ВНИМАНИЕ: Никога не кликвайте "Block", защото това ще забрани на Енфорсър да зареди JAVA!

   2.3 Това, дефакто, е същото съобщение, както на предходната фигура, но обикновено се появява на Windows XP.

   

 

 

3. При първоначално зареждане на Енфорсър на компютър или браузър за пръв път, Google Chrome, обикновено, показва два прозореца, искайки разрешение да стартира JAVA за Енфорсър. Те изглеждат по следния начин:

Когато се появи този прозорец, избирате "Стартиране винаги на този сайт" или "Always run on this site", ако сте на английски език. По този начин това съобщение няма да излиза повече.

Другия прозорец е следния:

Тук винаги трябва да избирате "Run". В противен случай JAVA няма да се стартира. Тук също можете да изберете отметка този прозорец да не се появява друг път.

 

4. Ако сте на версия на Енфорсър по стара от 1.0.20.323, то трябва, при условия, че JAVA-та ви е с най-нова версия, да изчистите нейния кеш. Това става по следния начин:

   4.1 Отваряте конфигурационни панел на JAVA от контролния панел и избирате бутона "Settings". Той изглежда по следния начин:

   

  4.2 Избирате бутона "Delete Files". Това изглежда по следния начин:

   

  4.3 Отмятате "Installed Applications and Applets" и кликвате "OK":

   

   След като изпълните тези стъпки, трябва да презаредите програмата Енфорсър. Най-вероятно, ще Ви се появят прозорците описани в причина по точка 3!

(2 гласове)
Полезен
Безполезен

Коментари (0)
Добави нов коментар
 
 
Име:
Ел.поща:
Коментари:
Енфорсър ООД - Техническа Поддръжка | +359 2 9025002 | support@enforcer.bg | ул. Ген.Йосиф Гурко № 64, ет.1, ап.3 1142, София